Март 2019

На улазу у Градску кућу и зграду ПИО фонда у Суботици постављају се тактилне табле за слепе и слабовиде

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Удружење слепих и слабовидих у Суботици где је истакао да све значајније установе у целој Србији треба да буду приступачније особама са инвалидитетом и најавио да ће у Суботици бити постављене тактилне табле на улаз у Градску кућу и зграду ПИО фонда.

Реформама установа социјалне заштите корисницима бољи услови живота

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетили су Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју и организациону јединицу Центра за социјални рад „Ковин“.

 

Бољи услови рада у области социјалне заштите

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је Центaр за социјални рад и Удружење особа са инвалидитетом „Феникс плус“ у Бечеју где је најавио побољшање услова у области социјалне заштите у Србији.

 

Шетња ,,Бесмртни пук" постаје државна манифестација

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином о плановима када је реч о сарадњи две земље у области борачких питања.

 

Сарадња Србије и Грузије и на економском плану

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на пословном Српско - грузијском форуму где је поручио да, поред заједничке посвећености истим вредностима и обостраног поштовања суверенитета и територијалног интегритета међународно признатих земаља, Србија и Грузија имају потенцијал да развијају билатералне односе и на економском пла

Права особа са сметњама у развоју морају да се обезбеде на најбољи могући начин

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је првој јавној расправи о Нацрту закона о заштити права лица са менталним сметњама, корисника услуга смештаја у установама социјалне заштите, где је истакао да oчекује да ће се кроз јавну расправу добити корисне сугестије и предлози решења којима се текст нацрта може унапредити и чим

Сарадња са Саветом Европе у циљу веће социјалне укључености осетљивих категорија становништва и повећању њиховог запошљавања

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са новим шефом Мисије Савета Европе у Републици Србији Њ.Е. амбасадором  Тобијасом Флесенкемпером.

 

Извршено неколико инспекцијских надзора у установама социјалне заштите од 18. до 22. марта 2019.

Инспекција социјалне заштите је на основу ''Плана надзора у установама социјалне заштите за домски смештај'', који је донет на основу налога министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, господина Зорана Ђорђевића, у периоду од 18. марта до 22. марта 2019. године извршила ванредне инспекцијске надзоре у неколико установа социјалне заштите.     

Ђорђевић на телевизији Пинк: Србија брине о сваком детету пружајући му услове за безбедно одрастање

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостујући на телевизији Пинк у емисији „Ново јутро“ говорио је о улози државе у случајевима остављених беба, безбедности радника на градилиштима и наменским трансферима који доприносе развоју нових услуга социјалне заштите.