Aa

Aa

Сарадња Србије и Грузије и на економском плану

Сарадња Србије и Грузије и на економском плану

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на пословном Српско - грузијском форуму где је поручио да, поред заједничке посвећености истим вредностима и обостраног поштовања суверенитета и територијалног интегритета међународно признатих земаља, Србија и Грузија имају потенцијал да развијају билатералне односе и на економском плану.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је Србија препозната као земља са највећим страним инвестицијама у региону са позитивном пословном климом и навео да је Грузија изузетно добар амбијент за инвестиције и пословање и високо је рангирана на Дуинг бизнис листи Светске банке, те да ће њена искуства на том пољу Србији бити од великог значаја.

 

„Наша земља је отворена за све сугестије како би унапредила услове живота и рада њених грађана, а тиме и напредовала на свом европском путу. Желимо да све донесене одлуке буду у складу са потребама послодаваца, као и радника, јер то је једини начин да наша земља има позитивно пословање. Обзиром да постоји потенцијална сарадња са Грузијом у области инфраструктуре, у плану је и потписивање Споразума о социјалној заштити како би радници обе земље имали сва права“, рекао је Ђорђевић и подсетио да су Србија и Грузија укинуле визе за држављане обе земље и тиме створиле и повољан пословни амбијент за улагање.

 

Министар је такође рекао да ће Влада Србије и Министарство наставити са борбом против сиве економије у којој нико неће бити повлашћен и истакао да ће сузбијањем сиве економије Србија економски јачати и бити корак ближе чланству у Европској унији.