Шетња ,,Бесмртни пук" постаје државна манифестација

Шетња ,,Бесмртни пук" постаје државна манифестација

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином о плановима када је реч о сарадњи две земље у области борачких питања.

 

Министар Ђорђевић предочио је његовој екселенцији да ће ресорно министарство у сарадњи са Градом Београдом организовати ,,Бесмртни пук" шетњу у част Дана победе која ће бити уврштена у државне догађаје и која ће се обележавати сваке године истог датума. Он је навео и да ће у шетњу бити позвани сви грађани, као и Удружења бораца и ветерана и са српске и руске стране, истакавши да ће и други градови у Србији, који буду имали жељу да тог датума организују шетњу под називом ,,Бесмртни пук", имати подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. 

 

Њ.Е. Александар Чепурин захвалио је министру Зорану Ђорђевићу на залагању и настојању да се шетња ,,Бесмртни пук" уврсти у државни догађај и поручио да је Дан победе за Русију празник општенационалног поноса када се чува памћење на храброст војника који су животе дали за животе других.