Aa

Aa

Бољи услови рада у области социјалне заштите

Бољи услови рада у области социјалне заштите

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је Центaр за социјални рад и Удружење особа са инвалидитетом „Феникс плус“ у Бечеју где је најавио побољшање услова у области социјалне заштите у Србији.

 

Министар Ђорђевић истакао је да ће посебна пажња убудуће бити посвећена побољшању положаја особа са инвалидитетом како би им се обезбедио што квалитетнији живот, као и да ће  добра сарадња са друштвом „Феникс – Плус“ наставити да се развија и у будућности.

 

„Желимо да видимо шта то недостаје особама са инвалидитетом и да заједнички радимо на томе да унапредимо њихов положај. Такође, у наредном периоду желимо да побољшамо и услове рада у Центру за социјални рад и омогућимо пружање неких нових услуга, да видимо са каквим проблемима се суочавају људи који раде као пратиоци, јер желимо да унапредимо њихов статус. Дужну пажњу посветићемо и запошљавању путем преквалификација и доквалификација“, рекао је министар.

 

Ђорђевић је након Бечеја посетио и Установу за пружање услуга социјалне заштите "Наша кућа" у Кикинди, која је посвећена раду са децом и одраслим особама са посебним потребама. Он је истакао да је установа "Наша кућа" прави пример добре праксе у области социјалне заштите и да ће Министарство којим руководи увек пружати подршку како би корисници имали све адекватне услове за живот.