Aa

Aa

Реформама установа социјалне заштите корисницима бољи услови живота

Реформама установа социјалне заштите корисницима бољи услови живота

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетили су Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју и организациону јединицу Центра за социјални рад „Ковин“.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је циљ Министарства да се реформе у области социјалне заштите спроведу на прави начин како би и корисници, али и запослени били задовољни.

 

,,Ово је један од добрих примера како треба да изгледа Дневни боравак, а Министарство ће наставити да пружа подршку за додатно унапређење“, рекао је министар и похвалио Центар за социјални рад и Општину Ковин, односно начин на који руководе и опходе се према овој категорији суграђана.

 

Након Ковина, министар је посетио и Клуб за одрасла и стара лица и Дом за слепе и слабовиде у Панчеву, где је обишао просторије у којима корисници проводе слободно време,  собу за рекреацију и том приликом разговарао са корисницима о условима живота и квалитету услуга које им се пружају.

 

„Задовољан сам односом запослених према корисницима и условима у установи. Увек постоји још простора за унапређење јер желимо да помогнемо корисницима да им свакодневни живот буде лакши и обогаћенији. С обзиром да је Министарство финансирало Савез слепих и дигитализацију, односно израду дигиталне библиотеке, Дом слепих ће убудуће добијати редовно та издања, јер верујем да ће њима то бити њима корисно,  као и  особљу које брине о њима, а самим тим ће и живот корисника бити доста богатији“, рекао је Ђорђевић и нагласио да је Министарство увек спремно да пружа подршку свим установама социјалне заштите.