Aa

Aa

На улазу у Градску кућу и зграду ПИО фонда у Суботици постављају се тактилне табле за слепе и слабовиде

На улазу у Градску кућу и зграду ПИО фонда у Суботици постављају се тактилне табле за слепе и слабовиде

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Удружење слепих и слабовидих у Суботици где је истакао да све значајније установе у целој Србији треба да буду приступачније особама са инвалидитетом и најавио да ће у Суботици бити постављене тактилне табле на улаз у Градску кућу и зграду ПИО фонда.

 

Министар Ђорђевић рекао је да једном недељно обилази неколико установа социјалне заштите у различитим градовима широм Србије како би видео у каквим условима раде и шта им је потребно.

 

„Особама са инвалидитетом веома је битна подршка коју би имали не само од града Суботице него и од Министарства. Битни објекти у Суботици убудуће морају да буду приступачни за све особе са инвалидитетом, морају да имају тактилне табле на улазу како би особе са инвалидитетом, ако дођу саме, могле да се снађу и што брже дођу до онога шта им треба. То ће за почетак бити у Градској кући и згради ПИО фонда, а касније и на другим установама“, нагласио је Ђорђевић.

 

Министар је рекао да Министарство, заједно са Градом Суботицом, намерава да помогне свим удружењима у овом граду, а не само Удружењу слепих и слабовидих и да ће се тиме активно бавити у наредном периоду.

 

Градоначелник Суботице Богдан Лабан захвалио је министру на посети и истакао да његова посета Удружењу слепих и слабовидих веома значи и гаранција им је да неће бити скрајнути део заједнице.

 

Председник Удружења слепих и слабовидих Суботице Весо Аврам, који је члан овог удружења већ 50 година, рекао је да ово је први пут да је неки министар дошао да их  посети, посвети им пажњу, саслуша са каквим проблемима се сусрећу и тако покаже да нису на маргинама овог друштва.