Aa

Aa

В. д. помоћнику министра Милошу Јанковићу уручена награда Златни Беочуг

В. д. помоћнику министра Милошу Јанковићу уручена награда Златни Беочуг

Читај ми

В.д. помоћнику министра у Сектору за рад и запошљавање Милошу Јанковићу уручена је награда Златни Беочуг - повеља за трајни допринос култури Београда у 2018. години.

 

Награду Златни Беочуг Културно - просветна заједница Београда додељује од 1970. године као признање ствараоцима, уметницима, научницима, професорима, културним посленицима, меценама културе, ансамблима, установама и организацијама за трајни допринос култури Београда. Представља признање за заокружене духовне вредности и достигнућа, које континуирано повезују све оне који омогућавају успешнији, духовни живот Града Београда и Србије.

 

Милош Јанковић је истакнути српски писац, члан Удружења књижевника Србије у статусу истакнутог самосталног уметника. Објавио је седамдесет књига поезије и прозе - романа, прича, мултимедијалних пројеката. За свој књижевни и издавачки рад добио је многобројне награде и признања попут Плакете захвалности УКС, награду „Печат кнеза Лазара“, награду „Златни орфеј“, награду Академије „Иво Андрић“ и многе друге.

 

Свечаној церемонији уручења награда и специјалних признања присуствовао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић са најближим сарадницима.