Фебруар 2016

Инспекција рада у контроли коцкарница и кладионица


Надзори су извршени у 543 коцкарнице, слот клуба и кладионице, а највише непријављених радника, по три, затечено је у једној кладионици у Сурдулици и кладионици у Нишу. По два непријављена радника откривена су у кладионицама у Рашкој, Лесковцу, Чоки и Бујановцу.
Инспекцијским надзором откривена је и једна нерегистрована кладионица у Прњавору.

Донација Балканског центра за миграције и CRS-а Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Ова средства намењена су за ангажовање особља у Привременом прихватном центру у Прешеву од фебруара до краја априла 2016. године, чиме ће се значајно унапредити услови у којима мигранти бораве у овом центру. Донација је наставак континуиране подршке коју CRS и Балкански центар за миграције пружају у збрињавању и прихвату миграната у Србији.

Исплати се запослити, држава помаже

"Постоје могућности да вам се исплати да запослите човека, држава је ту да помогне", рекао је Вулин новинарима у Чачку и додао да је прошле године важило, да ако предузетник запосли особу преко НЗС и добије субвенцију, морао је да гарантује да ће је задржати 24 месеца.

У домове за старе у Војводини уложено 298 милиона

Вулин је рекао да је политика Министарства да се на сваки начин приближи корисницима и да је у том смислу идеја Фонда за пензиско и инвалидско осигурање да лекари ван радног времена и без посебне финансијске надокнаде обилазе геронтолошке центре и обављају превентивне прегледе корисника.

Мали број миграната затражио азил у Србији

Александар Вулин рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да је протекле недеље, закључно са прошлом ноћи, 4.258 миграната прошло кроз Србију.

"То није велики број људи и знатно је мањи него раније", напомиње Вулин.

Додаје да Србија мора да води рачуна о својим интересима.

Обележeна 99. годишњица од избијања Топличког устанка

Венце су такође положили представници Министарства одбране и Војске Србије, начелник Топличког управног округа, председник Општине Прокупље, представници удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије и грађани. После церемоније полагања венаца и одавања почасти у реализацији Дома културе у Прокупљу одржан је пригодан уметнички програм.

Услуге у свим центрима да се изједначе

Министар Вулин је новинарима у Лепосавићу рекао да без обзира на ком делу наше територије се налазе центри за социјални рад и нека од институција нашег система они морају бити подједнако опремљени, људи подједнако обучени и да сви корисници имају услугу истог квалитета.