Aa

Aa

У домове за старе у Војводини уложено 298 милиона

У домове за старе у Војводини уложено 298 милиона

Читај ми

КИКИНДА - Министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин посетио је данас Геронтолошки центар у Кикинди и том приликом је изјавио да је министарство на чијем је челу у домове за старе на подручју Војводине уложило 298 милиона динара иако није било у обавези јер је оснивач тих домова АП Војводина.

Вулин је рекао да је политика Министарства да се на сваки начин приближи корисницима и да је у том смислу идеја Фонда за пензиско и инвалидско осигурање да лекари ван радног времена и без посебне финансијске надокнаде обилазе геронтолошке центре и обављају превентивне прегледе корисника.

"У Министарству чинимо све да се услови у старачким домовима уједначе на целој територији Србије и при томе се не бавимо тиме ко је оснивач тих домова и ко је на власти у којој локалној самоуправи", рекао је Вулин.

Он је додао да је у предходне две године у Геронтолошки центар у Кикинди уложено 12 милиона динара.

Говорећи о нелегалним старачким домовима Вулин је рекао да Инспекција социјалне заштите постоји већ девет година, да је за првих седам година пронашла и затворила 34 таква дома, а да је у предходне две године пронашла и затворила 37 нелегалних старачких домова.

"На сајту Министарства је објављен списак свих старачких домова у Србији који имају лиценцу и позивам све да своје родитеље не остављају у домове који се не налазе на том списку", нагласио је Вулин и додао да ће бити задовољан тек када у Србији не буде нелегалних домова за старе.