Aa

Aa

Имамо план ако дође до неконтролисаног прилива миграната

Имамо план ако дође до неконтролисаног прилива миграната

Читај ми

ЧАЧАК - Влада Србије свакако има план уколико крене неконтролисан прилив миграната, Србија мора да буде спремна да води рачуна да нема неконтролисаног уласка у Србију и не може се дозволити нелегално кретање по нашој територији, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

"Ми смо и до сада водили рачуна и о кретању миграната, а и о томе како да наше становништво несметано ради своје послове и да се њихов живот не ремети", рекао је Вулин новинарима у Чачку.

Истакао је да је један од разлога одржавања седнице Савета за координацију служби безбедности потреба да се припреми за билу какву евентуалност.

"Прошло је 600.000 људи, а као што видите, ситуација у земљи је стабилна и мирна. Морамо да будемо спремни за све што може да се деси, уколико би дошло до великог прилива који не би могле да контролишу Грчка или Македонија, ми морамо да будемо спремни да те људе прихватимо, односно да водимо рачуна да нема неконтролисаног уласка у Србију", рекао је министар.

Према његовим речима, сво ово време људи улазе тамо где су одређене тачке за улаз и Србија не може да дозволи нелегално кретање по њеној територији.

"Србија је отворена према свима које желе да затраже азил у њој, а од ових 600 хиљада људи, десетак људи је до сада затражило азил", рекао је Вулин и додао да је већина земаља на рути донела одговарајуће одлуке о употреби својих армија када је у питању кретање, односно чување својих граница.

"Ни Србија није изузетак, те је зато и донета одговарајућа одлука у складу са законом да би армија могла да буде употребљена ако је потребно да се сачува безбедност наших граница, да се контролише кретање и да се води рачуна о нашем становништву и безбедности читаве Србије", рекао је Вулин.