Aa

Aa

Мај 2014

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 205. ГОДИШЊИЦЕ БОЈА НА ЧЕГРУ

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

Београд – 205. годишњица боја на Чегру биће обележена комеморативним окупљањем које ће бити одржано 31. маја 2014. године са почетком у 11.00 часова у оквиру Спомен-комплекса на Чегру код Ниша.

Продужена исплата војних инвалида са подручја Обреновца

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштава да се исплата основних инвалидских примања војних инвалида и корисника породичне инвалиднине за април 2014. године, за кориснике са подручја општине Обреновац, којима се исплата инвалиднина врши путем налога за исплату на кућну адресу, продужава до 16. јуна 2014.

Министарство се захваљује пензионерима који желе да помогну настрадалима у поплавама

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, захваљује се пензионерима и пензионерским удружењима који су се у великом броју јављали Министарству и Фонду ПИО, са жељом да им целу или део пензије која им припада за текући месец преусмеримо у хуманитарне сврхе, односно на хуманитарни рачун државе преко кога се обезбеђује помоћ страдалима у поплављеним подручјима.

Министар Вулин позвао послодавце и запослене на солидарност

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, позвао је на солидарност запослене и послодавце који су претрпели штету у недавним поплавама поручивши да је потребно да буду на истој страни и да испомажу једни друге.

Апел послодавцима и запосленима у поплављеном подручју да доследно примењују мере безбедности на раду

Поводом ситуације настале услед великих поплава, а у циљу очувања здравља запослених и спречавања материјалне штете, како би се предупредиле повреде на раду које су учестале последњих дана, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, апелује на послодавце и запослене да, у наредном периоду, са повећаном пажњом, односно доследно примењују мере безбедности и здравља на раду

Министар Вулин донео помоћ Дому у Дољевцу

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин донео је помоћ, у виду опреме и разних врста помагала, за кориснике дома за смештај инвалидних и старих лица у Дољевцу, који је пролетос био поплављен. Дом у Дољевцу налази се на самој обали Топлице и та река га је поплавила у априлу.

Вулин: Закон о раду у предвиђеном року

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, изјавио је да ће Закон о раду биће донет у предвиђеном року и у складу са институтима који су до сада договорени.

Погинуо радник у Милошеву код Неготина

У селу Милошево, код Неготина, јутрос око 8:20 часова, смртно је страдао на радном месту З.Ј. (1967) ангажован код послодавца СМФР "Доми" који изводи фарбарске радове на стамбеном објекту. З.Ј. је пао са скеле са висине од 4,6 метара, која је била непрописно постављена и налазила се близу електричног вода.

Срби са Косова помажу у дезинфекцији терена у Обреновцу

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, обишао је јутрос у Обреновцу екипу Завода за јавно здравље из Косовске Митровице, која је стигла да помогне у дезинфекцији и деконтаминацији терена у поплављеном граду.