Aa

Aa

Апел послодавцима и запосленима у поплављеном подручју да доследно примењују мере безбедности на раду

Апел послодавцима и запосленима у поплављеном подручју да доследно примењују мере безбедности на раду

Читај ми

Поводом ситуације настале услед великих поплава, а у циљу очувања здравља запослених и спречавања материјалне штете, како би се предупредиле повреде на раду које су учестале последњих дана, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, апелује на послодавце и запослене да, у наредном периоду, са повећаном пажњом, односно доследно примењују мере безбедности и здравља на раду. Нарочито када је у питању стабилност објеката, коришћење свих врста електричних и других инсталација, као и поновно пуштање у погон опреме за рад. Истовремено, неопходна је и додатна примена мера хигијене, као и организовање процеса рада у насталим околностима, како би се стање вратило у редовне токове.

Посебно, напомињемо да приступ угроженим подручјима код послодавца имају само запослени који су стручно оспособљени и оспособљени са аспекта безбедности и здравља на раду и који поседују средства и опрему за личну заштиту на раду.

За све информације можете се обратити Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и дежурним инспекторима рада, на нивоу управних округа и у граду Београду (списак бројева телефона доступан је на сајту Министарства www.minrzs.gov.rs).