Aa

Aa

Министар Вулин донео помоћ Дому у Дољевцу

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин донео помоћ Дому у Дољевцу

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин донео је помоћ, у виду опреме и разних врста помагала, за кориснике дома за смештај инвалидних и старих лица у Дољевцу, који је пролетос био поплављен. Дом у Дољевцу налази се на самој обали Топлице и та река га је поплавила у априлу. Данашња посета министра Вулина Дољевцу, општини Нишавског округа, део је његовог обиласка свих домова за социјално збрињавање у Србији.

Министар Вулин је истакао да је помоћ коју је донео Дому за одрасла инвалидна лица у Дољевцу купљена искључиво из хуманитарних фондова.

"Ништа овде није купљено из буџетских средстава. Посао овог министарства је да пробуди хуманост. Ова несрећа са поплавама нас је научила да можемо једни другима да помогнемо", рекао је Вулин у Дољевцу.

Директорка дома Лидија Љутица прецизирала је да је данас дому стигао један број помагала и ортопедских средстава који недостају корисницима, јер им помажу да што је могуће више буду самостални. Она је истакла да овом дому недостају стручни кадрову. "У летњим месецима, у данима када радници користе годишње одморе дому недостају људи који би се непосредно бринули о корисницима", рекла је директорка.

Она је сугерисала министру да би усмеравање мреже волонтера према дому могло да буде једно од прихватљивих решења.