Aa

Aa

Министар Вулин позвао послодавце и запослене на солидарност

Министар Вулин позвао послодавце и запослене на солидарност

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, позвао је на солидарност запослене и послодавце који су претрпели штету у недавним поплавама поручивши да је потребно да буду на истој страни и да испомажу једни друге.

Вулин је, гостујући на Радиотелевизији Србије, објаснио да позив министарства није правно обавезујућ, али да живот не може да се регулише уговором нити Законом о раду. "Баш зато што смо сви заједно и радници и послодавци, део тог живота морамо да будемо на истој страни, да испомажемо једни друге", рекао је Вулин.

Он је указао да је Министарство рада и социјалне политике замолило послодавце да разумеју раднике који чисте своје куће од недавних поплава и да им омогуће плаћено одсуство и колико год могу слободних дана, али и запослене да буду солидарни са послодавцима, да остану и после радног времена, да очисте круг, да се изборе са последицама.

"Хајде да помогнемо једни другима, да послодавци и радници буду солидарни, показали смо да сви то можемо", поручио је Вулин.