Aa

Aa

Срби са Косова помажу у дезинфекцији терена у Обреновцу

Срби са Косова помажу у дезинфекцији терена у Обреновцу

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, обишао је јутрос у Обреновцу екипу Завода за јавно здравље из Косовске Митровице, која је стигла да помогне у дезинфекцији и деконтаминацији терена у поплављеном граду. Са Косова и Метохије стигло је седам специјализованих екипа по пет људи, максимално обучених који ће дати допринос да се у Обреновцу избегну заразе и живот што пре врати у нормалу.

Министар Вулин истакао је да је гест људи из Косовске Митровице најбољи пример српске солидарности у тешким тренуцима.

"Србија је сада показала право лице. Знате у каквим условима живе људи у Косовској Митровици, са чиме се све сусрећу, али упркос свему дошли су да помогну својим сународницима. У питању су високо стручни људи који знају свој посао и сигуран сам да ће њихова помоћ бити од великог значаја у акцији дезинфекције терена", рекао је Вулин.

Он је додао да према информацијама са којима располаже, протекла ноћ је била мирна.

"Данас се људи враћају у Барич, а у току дана требало би да се у оне делове Обреновца, где је то могуће, врате и радно способни мушкарци да помогну у акцији чишћења терена.Веома је важно да све урадимо на најбољи начин и мислим да смо у томе и успели да би смо избегли заразу на било ком делу терена, јер је она опасна и веома брзо се шири", закључио је Вулин.

Директор Завода за јавно здравље из Косовске Митровице, Милован Кривокапић, рекао је , да у ситуацијама каква је сада у Обреновцу, стандардне процедуре не важе и да ће његове екипе радити на дезинфекцији града након хемијске дезинфекције, односно на "очишћеном терену".

"Дошли смо да помогнемо, овде је пет екипа из Косовске Митровице и две из Грачанице. Радицехо на дезинфекцији вањског, али и унутрашњег терена", рекао је Кривокапић.