Aa

Aa

Министарство се захваљује пензионерима који желе да помогну настрадалима у поплавама

Министарство се захваљује пензионерима који желе да помогну настрадалима у поплавама

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, захваљује се пензионерима и пензионерским удружењима који су се у великом броју јављали Министарству и Фонду ПИО, са жељом да им целу или део пензије која им припада за текући месец преусмеримо у хуманитарне сврхе, односно на хуманитарни рачун државе преко кога се обезбеђује помоћ страдалима у поплављеним подручјима. Пензионери из наше земље, и поред скромних примања, исказују велику жељу и спремност да помогну људима које је погодила ова несрећа. Хумане понуде стижу и од пензионера из иностранства, а нарочито из земаља региона, који желе да српски део пензије уплате на хуманитарни рачун.

Министарство је позвало Фонд ПИО да нађе решење за ове захтеве и да се пензионерима и пензионерским удружењима понуди једноставан начин за уплату помоћи. Фонд би требало да припреми изјаве које ће бити лако доступне пензионерима на свим шалтерима Фонда ПИО, пензионерским удружењима или на сајту www.pio.rs.

Пензионери који живе у иностранству, помоћ могу да уплате на девизни хуманитарни рачун који је отворила Република Србија за те намене или преко PayPal система.