Ministar Đorđević i građani Srbije zajedno dočekali 2019. godinu

Utorak, 01 Januar 2019 |

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u novogodišnjoj noći obišao je Dom za odrasla i invalidna lica, Zavod za vaspitanje dece i omladine i Gerontološki centar Beograd, dom "Voždovac".

 

Ministar je  svima poželeo ostvarenje novogodišnjih želja i istakao je da će Ministarstvo 2019. godine raditi još vrednije kako bi stvorilo bolje uslove za život građana Republike Srbije.

 

"Cele godine ulagali smo mnogo truda kako bismo, upravo pripadnicima ustanova koje obilazimo u novogodišnjoj noći, stvorili uslove za kvalitetniji život i zato smo večeras sa njima, da zajedno ispratimo staru godinu i uđemo u narednu, i pošaljemo poruku da će Ministarstvo i sledeće godine biti tu za njih. Godina 2019. Biće, takođe, i u znaku socijalnih karata, naše borbe protiv sive ekonomije, i brige prema svim građanima naše zemlje" rekao je ministar Đorđević.

 

Novu godinu ministar Đorđević dočekao je u Zavodu za vaspitanje dece i omladine, gde je sa decom uživao u vatrometu tačno u ponoć i gde je rekao da je prioritet Vlade Republike Srbije poboljšanje demografske slike.

 

"Najveća naša briga jeste briga o deci. Ministarstvo će se truditi da u 2019. godini još više brine o našim najmlađima. Prioritet tima koji treba da počne sa radom 14. januara biće da mladi ostanu u našoj zemlji, da se vrate oni koji su otišli, i da mladima, koji su budućnost Srbije, bude bolje u našoj državi" rekao je ministar Đorđević.

 

U Gerontološkom centru Beograd,  domu "Voždovac" ministra Đorđevića dočekala je vesela atmosfera penzionera, kojima on istakao da će 2019. godina našim starijim sugrađanima doneti veće penzije.

 

"Zadatak Vlade Republike Srbije jeste materijalno poboljšanje stanja svih naših građana, a naročito našim vernim penzionerima. Kao što je i naš predsednik Aleksandar Vučić rekao, našim penzionerima možemo da obećamo da će u 2019. godini biti veće penzije, kao i da će biti sve veće i veće iz godine u godinu, jer sve ono što radi Vlada Republike Srbije i sve uspehe koje imamo, zajedno ćemo podeliti sa njima" rekao je ministar Đorđević.