Aa

Aa

Август 2019

Министар Ђорђевић и амбасадор Харченко о организацији међународне конференције Бесмртни пук

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се данас са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан Харченком како би разговарали о организацији предстојеће међународне конференције Бесмртни пук, која ће се, на иницијативу Министарства и извршног одбора Бесмртног Пука у Русији, одржати 25.

Ђорђевић посетио Врање: Брига о најстаријима и деци је приоритет

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић приликом посете Врању обишао је Центар за социјални рад где је кроз разговор са запосленима представио планове ресорног Министарства, који подразумевају бољу систематизацију радних места у установама социјалне заштите, као и нови начин изградње центара за социјални рад.

Јавна расправа о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о забрани дискриминације спроводиће се у периоду од 2. до 23. септембра 2019. године

У оквиру Јавне расправе организује се и седам округлих столова у Републици Србији, по следећем распореду: 

-Крагујевац, 2. септембар 2019. године, просторије Скупштине града Крагујевца, Трг слободе 3, у термину од 10 до 12 часова;   

 

Интереси грађана морају бити изнад политичких интереса

Поступак градоначелника Шапца Небојше Зеленовића и директорке ЈКП „Водовод Шабац“ Данијеле Ловрин Гавриловић који последње две године одбијају да исплате солидарну помоћ радницима овог јавног предузећа, а коју им је држава обезбедила на основу Анекса 2 посебног колективног уговора, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања оштро осуђује.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, поводом потресних информација да је девојчица Ј. С. (13) из Кисача побегла од куће због тога што ју је, како је навела, сексуално злостављао очух Јаблан В.

Ђорђевић: Србија може да буде пример свима како се поступа према малолетним мигрантима

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је малолетног мигранта у Центру за азил у Крњачи, који је приликом преласка хрватске границе, од њихове пограничне полиције претрпео тешко насиље и након разговора са њим и свим надлежнима у центру истакао да најстроже осуђује такво поступање које представља најгори облик кршења људских пр

Наставак програма преквалификација за ИТ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са представницима Националне службе за запошљавање и Програма за развој Уједињених нација (УНДП) како би разговарали  о наставку програма преквалификација за ИТ.

 

Ђорђевић посетио град Лесковац

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, посетио је град Лесковац и заједно са градоначелником Гораном Цветановићем обишао најзначајније институције овог града које су у надлежности Министарства, како би се сагледали начини њиховог функционисања и могућности за додатно унапређење досадашњег рада.