Aa

Aa

Ђорђевић посетио град Лесковац

Ђорђевић посетио град Лесковац

Ђорђевић посетио град Лесковац

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, посетио је град Лесковац и заједно са градоначелником Гораном Цветановићем обишао најзначајније институције овог града које су у надлежности Министарства, како би се сагледали начини њиховог функционисања и могућности за додатно унапређење досадашњег рада.

 

Министар Ђорђевић прво је посетио Центар за социјални рад где је представио планове Министарства у наредном периоду који се односе на начин изградње нових установа и њиховог функционисања, а који ће једнако да се примењује у целој Србији, у циљу пружања најбољих услуга нашим грађанима.

 

„Град Лесковац се изузетно успешно бори са свим проблемима везаним за социјалну заштиту и у тој примереној борби може осталим градовима да послужи и као пример. Ми имамо одличну сарадњу, а средства која дајемо су из године у годину све већа. Разлог за то су функционисање и услуге које дају у социјалној заштити, али пре свега и оправданост коришћења тих средстава”, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је обишао и просторије Националне службе за запошљавање где је са директором Дејаном Станковићем и запосленима разговарао о условима у којима раде.

 

Након тога, разговарао је са члановима Удружења дистрофичара Јабланичког округа, који су истакли да су задовољни досадашњом сарадњом са градом, али да им је за боље функционисање у будућности неопходан нови простор. Како је истакао Ђорђевић, Министарство ће у сарадњи са градом, дистрофичарима Лесковца то и омогућити у што краћем периоду.

 

Такође, када је у питању Прихватилиште за жртве насиља у породици, министар је истакао да оно добро функционише, али да је циљ да се услови у којима они који претрпе насиље привремено нађу своје уточиште, додатно унапреде у свим сигурним кућама у нашој земљи, и навео да ће се кроз законске оквире Влада Србије трудити и да превентира случајеве било ког облика насиља.

 

На крају посете, министар Ђорђевић отворио је традиционалну гурманску манифестацију "Роштиљијада" уз оцену да је тај јединствени фестивал роштиља, бренд Србије.

 

"Лесковац је место у Србији које има своју традицију, а то је зато што његови грађани улажу труд и напор да ова манифестација из године у годину изгледа све боље. То је понос наше Србије и ви подижете углед нашој земљи", казао је Ђорђевић и захвалио градоначелнику на гостопримству истакавши да ће Лесковац увек имати подршку ресорног министарства и њега лично.

 

Градоначелник Горан Цветановић рекао је да му је част што је министар Ђорђевић посетио његов град, захвалио му на доласку и истакао да верује да ће се сарадња са Министарством и у наредном периоду, као и до сада, кретати узлазном путањом.

Посети Граду Лесковцу присуствовала је и в.д. помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.