Министар Ђорђевић и амбасадор Харченко о организацији међународне конференције Бесмртни пук

Министар Ђорђевић и амбасадор Харченко о организацији међународне конференције Бесмртни пук

Министар Ђорђевић и амбасадор Харченко о организацији међународне конференције Бесмртни пук

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се данас са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан Харченком како би разговарали о организацији предстојеће међународне конференције Бесмртни пук, која ће се, на иницијативу Министарства и извршног одбора Бесмртног Пука у Русији, одржати 25. септембра први пут ван граница Руске Федерације у Београду.

 

Међународна конференција Бесмртни Пук, окупиће све координаторе Бесмртног Пука из целог света и велики број високих званица из Руске Федерације.

 

Ђорђевић је истакао да ће ова конференција још једном потврдити снажне и пријатељске односе који постоје између наше две земље, који су данас на највишем могућем нивоу. Како каже, посебно му је драго што је од ове године манифестација Бесмртни пук, захваљујући иницијативи Министарства, постала догађај од државне важности.

 

Амбасадор Харченко захвалио је министру Ђорђевићу на досадашњем великом залагању  за унапређење билатералних односа Србије и Русије и истакао да је обележавање међународне конференције „Бесмртни пук“ јако добра замисао и да је треба организовати на најбољи могући начин. 

 

Како је рекао, Србија у томе може да рачуна на подршку амбасаде, али и њега лично. Посебно је, како каже, почаствован, што ће се ова међународна конференција први пут организовати управо у Београду. 

 

Руководилац Извршног одбора Бесмртног Пука Артем Хуторској и међународни координатор Сергеј Глушченко захвалили су министру Ђорђевићу и предложили да се у оквиру конференције организује и изложба која ће бити увод у конференцију, а која би била доступна свим грађанима Србије.

 

Састанку су присуствовали и отправник послова амбасаде Руске Федерације Денис Кузнеделеев, први секретар Алексеј Жуков и председник Руског географског друштва у Србији Душан Бајатовић.