Aa

Aa

Наставак програма преквалификација за ИТ

Наставак програма преквалификација за ИТ

Наставак програма преквалификација за ИТ

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са представницима Националне службе за запошљавање и Програма за развој Уједињених нација (УНДП) како би разговарали  о наставку програма преквалификација за ИТ.

 

Програм преквалификација у сарадњи са УНДП-ом почео је 2017. године и до сада је обухватио преко 1.200 особа у осам  градова, док је додатних преко 750 особа учествовало на програмима Националне службе за запошљавање. Програми су обухватили и запослене и незапослене, а фокус је био на различитим програмским језицима: Java Script, Java, Python, PHP, и другим. Обуке су извршене од стране државних образовних институција, приватних факултета, организације цивилног друштва, као и приватних фирми. 

 

План је да у фебруару 2020. године буде расписан позив за обуке за још 2.000 кандидата, који ће учествовати у обукама током 2020. године. 

 

Програм је покренут на предлог Министарског савета за информационе технологије и иновационо предузетништво, којим председава председница Владе Републике Србије Ана Брнабић.