Aa

Aa

Интереси грађана морају бити изнад политичких интереса

Интереси грађана морају бити изнад политичких интереса

Интереси грађана морају бити изнад политичких интереса

Читај ми

Поступак градоначелника Шапца Небојше Зеленовића и директорке ЈКП „Водовод Шабац“ Данијеле Ловрин Гавриловић који последње две године одбијају да исплате солидарну помоћ радницима овог јавног предузећа, а коју им је држава обезбедила на основу Анекса 2 посебног колективног уговора, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања оштро осуђује.

 

Потписивање Анекса 2 посебног колективног уговора реализовано је на основу одлуке о смањењу плата и пензија из 2014. године, а обустава исплате уговором предвиђене солидарне помоћи у износу од 42 хиљаде динара представља најгрубљи чин повреде права радника који нема никакво правно упориште, већ се искључиво заснива на личним интересима. 

 

„Поражавајуће је то што представници опозиције у Шапцу због различитих политичких мотива науштрб грађана желе да остваре циљеве. Научени да се воде личним интересом, показали су како замишњају вођење државе, а то им нећемо допустити“, рекао је министар Ђорђевић и додао да Влада Републике Србије неће дозволити да грађани испаштају због бахатих појединаца.

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања апелује на градоначелника Шапца Небојшу Зеленовића и директорку ЈКП „Водовод Шабац“ Данијелу Ловрин Гавриловић да поступе у складу са законом и потребама радника, јер интереси грађана морају бити изнад политичких интереса.