Мај 2019

Обележена 210. годишњица Боја на Чегру

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводио је државну церемонију обележавања 210. годишњице боја на Чегру,  у оквиру Спомен-комплекса на Чегру код Ниша.

 

Министар Ђорђевић на инаугурацији новоизабраног председника Републике Ел Салвадор Најиба Букела

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, као специјални изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, боравиће у Сан Салвадору (Република Ел Салвадор) у периоду од 31. маја до 03. јуна 2019. године поводом присуства на инаугурацији новоизабраног председника Републике Ел Салвадор Најиба Букела.

Обележена двадесетa годишњицa страдања на Варваринском мосту

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Светозар Алексов положио је венац, поводом обележавања 20. годишњице страдања на Варваринском мосту, код споменика жртвама бомбардовања Варваринског моста.

 

Обележавање 210. годишњице од боја на Чегру

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводиће 31. маја 2019. године у 11 часова државну церемонију обележавања 210. годишњице од боја на Чегру. Церемонија ће бити одржана код споменика Стевану Синђелићу у оквиру Спомен-комплекса на Чегру код Ниша.

 

Сви закони биће у корист грађана

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић председавајући  седницом Републичког Социјално – економског савета, на којој је разматрано неколико Нацрта закона, поручио је да ће сви законикоји буду донети бити у интересу грађана Србије.

 

Oбележавање двадесете годишњице страдања на Варваринском мосту

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Светозар Алексов предводиће церемонију поводом обележавања 20. годишњице страдања на Варваринском мосту која ће бити одржана 30. маја 2019. године у 12.00 часова код споменика жртвама бомбардовања Варваринског моста.

Унапређење билатералних односа Србије и Венецуеле

Након учешћа на седници прве Скупштине програма Уједињених нација за насеља (УН Хабитат) у Најробију у Републици Кенији, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са делегацијом  Боливарске Републике Венецуеле и разговарао о унапређењу билатералне сарадње Србије и Венецуеле.

 

90. Редовна седница Социјално - економског савета Републике Србије

У среду, 29. маја са почетком у 14 часова у Влади Србије, сала 141, IV спрат (Немањина 11) биће одржана 90. Редовна седница Социјално - економског савета Републике Србије, којом ће председавати министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

 

Министар Ђорђевић на првој Скупштини програма Уједињених нација за насеља (УН Хабитат) у Најробију у Републици Кенији

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, предводио је делегацију Републике Србије на првој Скупштини програма Уједињених нација за насеља (УН Хабитат) у Најробију у Републици Кенији.