Aa

Aa

Министар Ђорђевић на првој Скупштини програма Уједињених нација за насеља (УН Хабитат) у Најробију у Републици Кенији

ministar

Министар Ђорђевић на првој Скупштини програма Уједињених нација за насеља (УН Хабитат) у Најробију у Републици Кенији

Читај ми

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, предводио је делегацију Републике Србије на првој Скупштини програма Уједињених нација за насеља (УН Хабитат) у Најробију у Републици Кенији.

 

Тема Скупштине УН Хабитата је ,,Иновација за бољи квалитет живота у градовима и заједницама – убрзано спровођење Нове урбане агенде ка остваривању Циљева одрживог развоја“.

 

„Циљ првог заседања Скупштине УН Хабитата је да се уоквире истакнути и нови изазови у урбанизацији, попут сиромаштва у урбаним срединама, маргинализације, незапослености, у контексту света који се све више урбанизује и да се предложе иновативна решења, укључујући најбоље праксе како би се истакле прилике за одржив урбани развој који неће изоставити ниједно место и ниједну особу. Управо зато, учешће Републике Србије на овом догађају је од изузетне важности“, рекао је Ђорђевић.

 

Како би се убрзало спровођење Нове урбане агенде и остварили Циљеви одрживог развоја, прво заседање Скупштине УН Хабитата пружа значајне могућности за формирање стратешких савеза за унапређење агенде одрживе урбанизације и насеља уз мобилисање јаке политичке и финансијске подршке за Стратешки план УН Хабитата и његову улогу центра за изврсност и светског лидера у овој области.

 

Министар Ђорђевић је након седнице, председнику Републике Кеније, Ухуру Кенијату пренео поздраве председника Србије Александра Вучића и позвао га да посети нашу земљу.