Aa

Aa

Сви закони биће у корист грађана

Сви закони биће у корист грађана

Сви закони биће у корист грађана

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић председавајући  седницом Републичког Социјално – економског савета, на којој је разматрано неколико Нацрта закона, поручио је да ће сви законикоји буду донети бити у интересу грађана Србије.

 

Ђорђевић је овом приликом истакао да ће Закон о агенцијском запошљавању по ступању на стагу знатно уредити ову област.

 

„Социјално – економски савет није постигао консензус када је овај Закон у питању, али ћемо у наредних месец дана учинити напоре пронађемо најбоље решење с обзиром да је у интересу и Уније послодаваца Србије и Савеза самосталних синдиката Србије и државе да он ступи на снагу и уреди ову веома важну област“, рекао је министар.

 

Овом приликом министар је истакао да ће положај наших радника додатно унапредити и Меморандум о сарадњи који ће Социјално - економски савет Републике Србије потписати са Социјално – економски саветом Републике Француске.

 

Тема данашње седнице била је и 108. заседање Међународне организације рада у Женеви, којој ће присуствовати делегација из Републике Србије на челу са председницом Владе Аном Брнабић.

 

На седници  Републичког Социјално-економског савета представници синдиката обавестили су министра Зорана Ðорђевића да руководство Републичког геодетског завода (РГЗ) не поштује споразум о окончању штрајка и запослене који су били у штрајку излаже притиску.

 

Министар је поводом тога поручио да ће проверити да ли постоји кршење Споразума и додао да ће, ако се Споразум крши, надлежни за то одговарати.

 

Ђорђевић је указао на важност СЕС-а, и истакао да ће седнице наставити да се одржавају сваког месеца.

 

„Социјално – економски савет је место где постоји различитост мишљења, што нам пружа могућност да заједно дођемо до најбољих решења бројних питања. Kао председавајући инсистирам на томе да се расправља о свим областима и управо због тога дискутујемо о свим иницијативама о којима се до сада није расправљало“,  рекао је министар Ђорђевић.

  

Поред министра Ђорђевића, седници су присуствовали председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић, председник Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић и председник Уједињеног гранског синдиката „Независност“ Зоран Стојиљковић.