Aa

Aa

Унапређење билатералних односа Србије и Венецуеле

srbija_venecuela

Унапређење билатералних односа Србије и Венецуеле

Читај ми

Након учешћа на седници прве Скупштине програма Уједињених нација за насеља (УН Хабитат) у Најробију у Републици Кенији, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са делегацијом  Боливарске Републике Венецуеле и разговарао о унапређењу билатералне сарадње Србије и Венецуеле.

 

Министар Ђорђевић разменио је искуства са делегацијом Венецуеле о начинима за превазилажења нових изазова у урбанизацији, попут сиромаштва у урбаним срединама, маргинализације и незапослености, што је била и тема првог заседања Скупштине Уједињених нација за насеља (УН Хабитат).

 

Како је министар истакао, Србија негује пријатељске односе са народом Венецуеле и то ће наставити и у будућности. Он је додао да је наша земља захвална на подршци коју Венецуела пружа Србији, поготово када је у питању непризнавање једностраног проглашења независности тзв. Републике Косово.

 

„Захвални смо што Венецуела није признала једнострано проглашење независности тзв. Републике Косова и тиме пружила велику подршку у очувању територијалног интегритета и државног суверенитета Србије“, рекао је министар и истакао да постоји још простора за додатно унапређење сарадње двеју земаља у различитим областима које су од обостраног интереса.