Фебруар 2019

Састанак Радне групе за припрему текста Предлога акционог плана за 2019. и 2020. годину за примену Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији за период 2016–2025. године

Државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  др Стана Божовић председавала је састанку Радне групе за припрему текста Предлога акционог плана за 2019. и 2020. годину за примену Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији за период 2016 - 2025. године.

 

Ново санитетско возило и Центру за социјални рад у Зрењанину

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у петак, 01. марта у 10 часова посетиће Град Зрењанин и градоначелнику Чедомиру Јањићу, испред Градске куће (Трг слободе 10), свечано уручити кључеве новог санитетског возила намењеном Центру за социјални рад.

 

Ресорни министри Србије и Републике Српске о унапређењу сарадње у области социјалне заштите

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, уочи заједничке седнице влада Републике Србије и Републике Српске, разговарао је са ресорним министром Душком Милуновићем​​, о билатералним односима двеју земаља у области рада и борачких питања.

 

Обављени редовни и ванредни надзори у Дому за лица ментално ометена у развоју у Тутину


Поводом смрти три корисника Дома за лица ментално ометена у развоју у Тутину, саопштавамо да је надлежна испекција обављала редовне и ванредне надзоре током прошле године током којих није било уочених неправилности у поменутој установи, као и да ће редован испекцијски надзор обавити сутра (28.02.2019).

 

Реформе центара за социјали рад донеће и запосленима и грађанима само најбоље

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетили су Удружење инвалида рада у Пландишту, као и Дневни боравак за одрасла лица са инвалидитетом и менталним потешкоћама и Центар за социјални рад у Ковачици.  

 

Обележена 102. годишњица од Топличког устанка

Прокупље  – Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Антић, предводио је, 26. фебруара 2019. године, државну церемонију поводом обележавања 102. годишњице од избијања Топличког устанка.

Отворена нова зграда Прихватилишта за децу у Београду

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са министром финансија Синишом Малим и замеником градоначелника Града Београда Гораном Весићем отворили су нову зграду Прихватилишта за децу у Београду, које ће имати услугу прихватилишта и свратишта за децу.

 

Посета Министарства Аранђеловцу

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, је са својим колегијумом посетио локалну самоуправу у Аранђеловцу, где је разговарао са руководством Града о проблемима и дешавањима у надлежности ресора којим руководи.

 

Средства по основу приправности исплаћена свим Центрима за социјални рад који су уредно доставили тражене извештаје

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштава да је крајем прошле године, у складу са регуларном законском процедуром, упутило свим Центрима за социјални рад и Установама социјалне заштите, налог да доставе извештаје о ангажовању запослених радника по основу приправности.

 

Коларац за све - побољшање приступачности Задужбине Илије М. Коларца

У оквиру пројекта „Коларац за све - побољшање приступачности Задужбине Илије М. Коларца“ Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, пуштене су две хидрауличне платформе у рад и тиме је ова установа, први пут од њеног оснивaња 1933. године, постала доступна за све грађане.