Aa

Aa

Реформе центара за социјали рад донеће и запосленима и грађанима само најбоље

Реформе центара за социјали рад донеће и запосленима и грађанима само најбоље

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетили су Удружење инвалида рада у Пландишту, као и Дневни боравак за одрасла лица са инвалидитетом и менталним потешкоћама и Центар за социјални рад у Ковачици.  

 

Министар Ђорђевић рекао је да Република Србија брине о свим грађанима једнако као и да је у овој години издвојено више средстава за унапређење положаја и услова живота особа са инвалидитетом.

 

„Политика председника Републике Србије Александра Вучића, док је још био председник Владе, заснива се и на отварању нових радних места и привлачењу нових инвеститора. Тиме се водимо и у наредном периоду и верујем да ће то општини Пландиште бити од посебног значаја“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је посета Центру за социјални рад у Ковачици само једна у низу планираних и да је у плану да се у наредном периоду обиђу сви центри у Србији.

 

„Желимо да видимо у каквим се условима ради у центрима за социјални рад, а желимо и да пружимо прилику запосленима да нам кажу које то проблеме имају како бисмо им у складу са нашим могућностима помогли да их реше. Започели смо реформе ових установа и трудићемо се да она донесе само најбоље, како запосленима, тако и свим грађанима којима је помоћ неопходна, јер то је обавеза наше државе“, рекао је Ђорђевић.