Aa

Aa

Отворена нова зграда Прихватилишта за децу у Београду

Отворена нова зграда Прихватилишта за децу у Београду

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са министром финансија Синишом Малим и замеником градоначелника Града Београда Гораном Весићем отворили су нову зграду Прихватилишта за децу у Београду, које ће имати услугу прихватилишта и свратишта за децу.

 

Министар Ђорђевић честитао је 61. рођендан Прихватилишта и рекао да је брига о деци и даље један од приоритета рада Владе Србије, као и да ће ресорно министарство наставити да пружа сву адекватну подршку у циљу заштите права детета.

 

Ђорђевић је захвалио Граду Београду и претходном градоначелнику, а садашњем министру финансија Синиши Малом, који је покренуо иницијативу за збрињавање деце која немају свој дом и тиме показао одговорност Републике Србије.

 

"Ове године обележава се 30 година од доношења Конвенције о правима детета. Министарство ће управо у 2019. донети и Закон о заштитнику детета и правима детета. То ће бити најбољи начин да покажемо нашим грађанима да ћемо и у будућности наставити да бринемо о нашим најмлађима члановима друштва", поручио је Ђорђевић.

 

Министар финансија Синиша Мали рекао је да је ово Прихватилиште заједнички пројект Владе Србије и Града Београда, те да претходни објекат у којем је Прихватилиште било смештено од 1998. на 250 метара квадратних није била права слика Београда, али да зато нови објекат јесте.

 

"Драго ми је што је Град Београд испунио обећање и деци Београда обезбедио најквалитетније и најбоље услове за боравак. Овакав објекат, сигуран сам, не постоји не само на Балкану, већ ни у овом делу Европе", рекао је Мали.

 

Заменик градоначелника Горан Весић рекао је да је ово најмодернија зграда прихватилишта за децу на Балкану урађена по свим стандардима и додао да она може да се пореди са институцијама у било којој европској земљи.

 

Прихватилиште за децу, које ће радити 24 часа седам дана у недељи, отворено је у Улици Живка Давидовића 64 у Београду. Може да прими 48-оро деце, а имаће и услугу свратишта за 30-оро деце са улице. У нови објекат, који се простире на 1.700 метара квадратних, уложено је више од милион евра.

Отварању су присуствовали и директор полиције Владимир Ребић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.