Aa

Aa

Ресорни министри Србије и Републике Српске о унапређењу сарадње у области социјалне заштите

Ресорни министри Србије и Републике Српске о унапређењу сарадње у области социјалне заштите

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, уочи заједничке седнице влада Републике Србије и Републике Српске, разговарао је са ресорним министром Душком Милуновићем​​, о билатералним односима двеју земаља у области рада и борачких питања.

 

Министар Ђорђевић рекао је да Република Србија и Република Српска имају заједничку историју и добре пријатељске односе које морају да наставе да негују и преносе је на будуће генерације.

 

„Желимо да се заједнички сећамо и обележавамо све догађаје који су се догодили у прошлости и тиме учврстимо наше већ добре односе. Наше две земље морају заједно да раде, размењују искуства и доносе одлуке. Остваривањем једнаких циљева и добром стратегијом, успећемо да изградимо бољу будућност за грађане на територији обе земље“, рекао је Ђорђевић.

 

Ресорне колеге разговарале су о међусобној сарадњи пензионих фондова и о унапређењу рада у области социјалне заштите. Ђорђевић је подсетио и на старт ап подршку коју је наша земља пружила Републици Српској, као и на донацију пет санитетских возила за њихове установе из система социјалне заштите.

 

Министар рада и борачко - инвалидске заштите Душко Милуновић сложио се са министром Ђорђевићем да је неопходно да се сарадња две земље додатно унапређује и додао да ће заједничко обележавање важних датума сигурно још боље учврстити већ добре пријатељске односе које сви морамо да негујемо.

 

Милуновић је још једном захвалио Србији на подршци коју је пружила Републици Српској, као и на донацији која је веома значила установама социјалне заштите.

 

Након заједничке седнице влада Републике Србије и Републике Српске, посвећену унапређењу сарадње и заједничким пројектима, предвиђено је потписивање више споразума о сарадњи у различитим областима.