Aa

Aa

Фебруар 2018

Најстарији грађани Србије заслужују достојанствен живот

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић поручио је најстаријим грађанима, на отварању 5. "Сајма за треће доба", да су својим залагањем, стрпљењем и поверењем у политику Владе Србије, у току спровођења реформи, заслужили сигуран и достојанствен живот и да их Влада никада неће изневерити.

 

Управа за безбедност и здравље на раду позива послодавце на примену мера безбедности и здравља на раду у условима ниских температура

При ниским спољним температурама, најугроженији су запослени који раде у делатностима грађевинарства, саобраћаја, шумарства, рибарства, комуналне делатности, као и запослени који отклањају кварове на далеководима.

Пракса запошљавања особа са инвалидитетом Србију ће учинити друштвено одговорнијом државом

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, државни секретар Ненад Нерић и в.д.помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, састали су се са представницима предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом са којима су разговарали о условима јавног позива који ће  се по други пут спроводити према инова

Обележена 101. годишњица од Топличког устанка

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Негован Станковић предводио је државну церемонију поводом обележавања 101. годишњице од избијања Топличког устанка.

 

Република Србија у потпуности посвећена достизању циљева одрживог развоја

Државна секретарка Стана Божовић учествовала је на Регионалном форуму лидера који координирао циљевима одрживог развоја у Минску од 20. до 22. фебруара. одржав.

 

Састанак је отворио Премијер Белорусије Андреј Кобијак и заменица Генералног секретара  Уједињених нација гђа Амина Мохамад.

 

Стереотипи према особама са инвалидитетом и њихова дискриминација у Србији не смеју да постоје

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д.помоћнице у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, посетили су Друштво за дечију и церебралну парализу на Новом Београду и разговарали са председником Синишом Букумиром и члановима сродних друштава из Београда и Србије. 

 

Обележавање 101. годишњице од Топличког устанка

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће у понедељак 26. фебруара 2018. године у 11.00 часова предводити државну церемонију поводом обележавања 101. годишњице од избијања Топличког устанка. Државна церемонија ће бити одржана код Споменика Топличанима палим у ратовима 1912-1918 и жртвама Народног устанка 1917.