Јачање сарадње у области демографске политике са Русијом

Јачање сарадње у области демографске политике са Русијом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, разговарао је са амбасадором Руске Федерације Њ.Е. Александром Васиљевичем Чепурином. 

 

“Традиционално добри дипломатски односи Републике Србије и Русије трају 180 година, прати их братско пријатељство два народа и тако ће бити, сигуран сам, и убудуће”, истакао је министар Ђорђевић на почетку састанка и изразио наду да ће тај јубилеј дипломатских односа бити обележен на адекватан начин, кроз сарадњу и учешће на заједничким пројектима од обостраног значаја и захвалио амбасадору Чепурину на константно пруженој подршци Руске Федерације Републици Србији.

 

„Наставак интензивне сарадње у областима рада, запошљавања, борачких и социјалних питања,  важне су и за Републику Србију и за Руску Федерацију. Министарство је изузетно посвећено наставку успешне сарадње, посебно у области социјалног осигурања“, рекао је Ђорђевић и изразио наду да ће недавно потписан Споразум о социјалном осигурању између Републике Србије и Руске Федерације у најскоријем периоду ступити на снагу, на обострану корист грађана обеју држава. 

 

Ђорђевић је истакао да се сарадња Србије и Русије посебно може интензивирати кроз размену искустава и предузетих мера у области демографске политике. 

 

Aмбасадор Чепурин захвалио је министру Ђорђевићу на досадашњој веома успешној сарадњи и изразио наду да ће се у години обележавања годишњице дипломатских односа она посебно интензивирати.