Aa

Aa

Пракса запошљавања особа са инвалидитетом Србију ће учинити друштвено одговорнијом државом

Пракса запошљавања особа са инвалидитетом Србију ће учинити друштвено одговорнијом државом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, државни секретар Ненад Нерић и в.д.помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, састали су се са представницима предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом са којима су разговарали о условима јавног позива који ће  се по други пут спроводити према иновативном методу за расподелу средстава за побољшање услова рада.

 

Министар Ђорђевић истакао је да су  предузећа која запошљавају особе са инвалидитетом друштвено одговорни и представаљају прави пример на који  би требало да се угладају сва државна али и приватна предузећа, како би Република Србија постала одговорније и боље место за живот свих грађана.

 

„Важно је да друштво буде упознато са вашим радом, да знају како радите и чиме се бавите и да кроз средства јавног информисања утичемо да и други запошљавају особе са инвалидитетом.  Сматрам да ћемо на тај начин, корак по корак, променити и свест грађана и искоренити стереотипе који постоје. Влада Републике Србије брине о свим особама са инвалидитетом, континуирно им обезбеђујући боље услове за живот са циљем да они остваре сва права која им припадају, а да се сваки вид злоупотребе истих искорени“, рекао је Ђорђевић и додао да ће Министарство пружити сву могућу подршку Савезима и Удружењима особа са инвалидитетом како би им помогло у њиховом бољем функционисању и раду.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је основни циљ рада Министарства транспарентност и правилна расподела средстава и да су овакви састанци са директорима предузећима постали пракса, управо из разлога да би свако од њих имао прилику да изнесе своје предлоге и сугестије како би своју делатност обављали на најбољи могући начин.