Aa

Aa

Најстарији грађани Србије заслужују достојанствен живот

Најстарији грађани Србије заслужују достојанствен живот

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић поручио је најстаријим грађанима, на отварању 5. "Сајма за треће доба", да су својим залагањем, стрпљењем и поверењем у политику Владе Србије, у току спровођења реформи, заслужили сигуран и достојанствен живот и да их Влада никада неће изневерити.

 

Министар Ђорђевић истакао је да Србија данас има много разлога да буде поносна и да се однос према свим грађанима, а наручито према пензинерима и особама са инвалидитетом променио још 2014. године, када је председник Србије Александар Вучић био на челу Владе.

 

„Циљ који је Влада Републике Србије поставила 2014. године и храбре одлуке Александра Вучића које је спровео, на пољу економије, данас доносе позитивне резултате. Садашња Влада сигурно наставља истим путем и захвална је пензинерима што су, својим трудом, Србију учинили бољом и поштованијом у свету“, рекао је Ђорђевић и нагласио да заједничким залагањем и превазилажањем препрека, истрајношћу и вредним радом наши грађани сваким даном живе све боље.

 

Министар Ђорђевић најавио је да су Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и управа Сајма одлучили да ће, следеће године, у време одржавања Сајма књига бити одржан и Сајам за треће доба под називом - Сајам породице, који ће постати традиција у Србији.

 

„Битно је да младима у нашој земљи приближимо живот, рад и потребе најстаријих грађана и тиме остваримо међугенерацијску сарадњу. Друштвена одговорност према најстаријима у Србији мора да буде на високом нивоу“, рекао је Ђорђевић и нагласио да ће приоритет Владе Србије и Министарства  и у будућности бити брига о старима.

 

Министар је рекао да је повећање пензија и плата запослених у јавном сектору могуће не крајем, већ током ове године, јер су приходи у буџету за јануар већи од очекиваних.

 

"Јављају се позитивни ефекти када је у питању наплата пореза и доприноса и пуњење буџета ПИО фонда, и ове године планирали смо да донирамо средства у мањем износу ПИО фонду. То су показали резултати већ на почетку ове године и имамо боље резултате него што смо планирали. Ако се тако настави, пензионери и запослени могу да очекују, не на крају године већ и током године, увећање пензија и плата", закључио је Ђорђевић.

 

Министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић пренео је захвалност председника Срибије Александра Вучића најстаријим грађанима за све што су учинили за своју земљу и рекао:

„Обезбедили смо да пензије буду редовне, да расту у складу са реалним економским могућностима, растом запослености и бруто домаћег производа, а не као у прошлости да буду административна повећања коју поједе инфлација“, рекао је Љајић.

 

„Живимо у земљи која поштује сваког појединца и која је поштована у свету. Захвални смо председнику Србије Александру Вучићу, на свему што је учинио да би наша деца могла да остану, живе и раде у својој земљи“, рекла је пензионерка Нада Михајловић.