Фебруар 2015

Премијер Вучић и министар Вулин обишли Геронтолошки центар Београд - Дом "Бежанијска коса" у Земуну

Премијер је захвалио најстаријим суграђанима што разумеју оно што влада ради и што мора да уради, уз констатацију да сви у свету управо због тога Србију за годину-две дана виде као водећу земљу региона.

Вучић је поновио да се мере које се предузимају спроводе искрено како би и они и њихова деца и унуци имали бољу будућност.

Остварен напредак у дечјој заштити у Србији

Иванишевић је, на округлом столу „Мултинационална Уницеф евалуација: постигнућа у области реформе система дечје заштите 2005–2012“, истакао да је број деце у домовима смањен, при чему је ојачана улога породичног смештаја и центара за социјални рад.

Председник Владе Александар Вучић и министар за рад Александар Вулин у УГЦБ, Дом „Бежанијска коса“


Премијер Александар Вучић и министар Александар Вулин ће корисницима Дома уручити ТВ апарат, четири компјутера и медицинске апарате за пружање здравствене заштите хроничним болесницима.

Покренут пројекат за запошљавање младих у Србији

Вулин је том приликом саопштио да од укупног броја незапослених у Србији 26,6 одсто чине млади, од којих 14,7 одсто има завршен факултет, и да би им требало омогућити услове да посао нађу у својој земљи, а не да одлазе у иностранство.

Инспектори у кладионицама затекли 28 радника „на црно”


Инспектори рада су због утврђених неправилности донели 20 решења у области радних односа и 64 решења у области безбедности и здравља на раду. Такође, због тога што запослени нису оспособљени за безбедан и здрав рад на радном месту, инспектори су донели и две забране рада.

Министри Вулин и Удовичић у ,,Air Serbia’’ поводом запошљавања младих


У оквиру пројекта ће се кроз истраживање и разговор са водећим компанијама у Србији утврдити проблеми и осмислити методе за смањење незапослености младих што је један од основних циљева Владе Републике Србије. ,,Air Serbia’’ је прва компанија са чијим ће се руководством разговарати.