Aa

Aa

Премијер Вучић и министар Вулин обишли Геронтолошки центар Београд - Дом "Бежанијска коса" у Земуну

Премијер Вучић и министар Вулин обишли Геронтолошки центар Београд - Дом "Бежанијска коса" у Земуну

Читај ми

БЕОГРАД - Премијер Србије Александар Вучић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин обишли су данас Геронтолошки центар Београд - Дом "Бежанијска коса" у Земуну, и одали признање пензионерима што имају разумевање за мере које се спроводе за напредак Србије.

Премијер је захвалио најстаријим суграђанима што разумеју оно што влада ради и што мора да уради, уз констатацију да сви у свету управо због тога Србију за годину-две дана виде као водећу земљу региона.

Вучић је поновио да се мере које се предузимају спроводе искрено како би и они и њихова деца и унуци имали бољу будућност.

Премијер је упитао зашто би неко био луд да ради нешто што се никоме не свиђа, а да не верује да ће Србија бити боље место за живот.

Како им је поручио ускоро ће доћи дан када ће моћи да буду поносни на своју Србију, на своја примања и на свој живот.

Вучић је пензионерима рекао да се успело у томе да се заштите најсиромашнији пензионери, да је морало да се нешто одузме од оних који имају највише пензије како би се кренуло напред и подвукао да ће, као и до сада, пензије стизати "без дана закашњења".

После обиласка Центра Вучић је десетак минута играо и партију шаха са једним од корисника дома, Миланом Ковачевићем (95), коју је посматрао министар Вулин.

Премијер и министар уручили су корисницима Дома ТВ апарат, компјутерску опрему и медицинске апарате за пружање здравствене заштите хроничним болесницима.