Aa

Aa

Април 2022

1. мај – Међународни празник рада

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања честита грађанима Србије 1. мај, Међународни празник рада, са поруком да је од суштинске важности да и у наредном периоду сви заједно активно радимо на унапређењу услова на тржишту рада и повећању стопе запослености у Републици Србији.

 

Министарка Кисић честитала предстојећи 1. мај

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председавајућа Социјално-економског савета проф. др Дарија Кисић честитала је радницима у Републици Србији предстојећи 1. мај, Међународни празник рада, са уверењем да ће се у наредном периоду заједничким снагама побољшавати услови рада и социјално-економски статус свих грађана.

Обележена годишњица страдања Срба у логору Јиндриховице у Чешкој Републици

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор, у име Владе Републике Србије и Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, а у оквиру комеморативних свечаности у Чешкој Републици, предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти код спомен-костурнице у некадашњем концентрационом логору у Јиндрихови

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих заражено 3 корисника и 14 запослених

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих присуство Ковид 19 потврђено је код 3 корисника и 14 запослених.

 

Укупно је излечено 11.226 корисника установа социјалне заштите и 5.693 запослених у тим установама. 

 

Видљиви помаци у унапређењу безбедности и здравља на раду у Републици Србији

У последњих неколико година уочени су видљиви помаци у области безбедности и здравља на раду у Републици Србији, поручила је проф.др Дарија Кисић министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на свечаности на којој су поводом 28.