Aa

Aa

Отворен позив за онлајн обуке за програм Преквалификације за ИТ

Отворен позив за онлајн обуке за програм Преквалификације за ИТ

Отворен позив за онлајн обуке за програм Преквалификације за ИТ

Читај ми

Београд, 29.04. 2022. године –

Кабинет председнице Владе Србије, у партнерству са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и  Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу, и у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), позива запослена и незапослена  лица широм Србије да се до 15 маја  2022. године пријаве на нови онлајн програм Преквалификације за ИТ.   

 

Ово је наставак успешног Програма у оквиру кога је, од 2017. године до сада, обучено више од 2200 полазника и полазница. Захваљујући позитивним резултатима претходних фаза програма Преквалификације за ИТ, као и континуираног раста ИKТ сектора у Србији, одлучено је да се овај Програм настави и да се покрене  нови циклус обука за више од 400 полазника и полазница.

 

Програм ће се ове године одржати онлајн како би сви  полазници и полазнице из целе  Србије могли да учествују директно из свог дома.

 

Учешће у онлајн програму Преквалификације за ИТ спроводиће се током 2022-2023. године и обухватиће минимум 250 сати стручне обуке фокусиране на један од пет програмска језика (Java Script, PHP, Python, Java, .NET) и систем администрацију, као и 40 часова обуке из меких вештина и 120 часова праксе. 

 

Сви заинтересовани  могу да добију све информације на сајту itobuke.rs 

 

Рок за подношење пријава је 15.05. 2022. године.