Aa

Aa

1. мај – Међународни празник рада

1. мај – Међународни празник рада

1. мај – Међународни празник рада

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања честита грађанима Србије 1. мај, Међународни празник рада, са поруком да је од суштинске важности да и у наредном периоду сви заједно активно радимо на унапређењу услова на тржишту рада и повећању стопе запослености у Републици Србији.

 

Министарство истиче да је, упркос бројним изазовима, стопа незапослености у Републици Србији на историјском минимуму и да износи 9,8 одсто, што је велики резултат постигнут захваљујући одговорној политици Владе Републике Србије и председника Србије Александра Вучића.

 

Стратешки циљ Влада Републике Србије и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања био је и остаће и у наредном периоду бољи статус радника, веће плате и унапређење заштите права запослених, бољи пословни амбијент, отварање нових фабрика и нових радних места.

 

Само заједничким снагама радника, послодаваца и државе, Република Србија може да настави да бележи овакве резултате и да економија и привреда буду на још вишем нивоу, што ће истовремено значити даље јачање Србије, која ће бити још боље место за живот свих грађана.