Aa

Aa

Министарка Кисић честитала предстојећи 1. мај

Министарка Кисић честитала предстојећи 1. мај

Министарка Кисић честитала предстојећи 1. мај

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председавајућа Социјално-економског савета проф. др Дарија Кисић честитала је радницима у Републици Србији предстојећи 1. мај, Међународни празник рада, са уверењем да ће се у наредном периоду заједничким снагама побољшавати услови рада и социјално-економски статус свих грађана.

 

Проф. др Кисић је истакла да је данашња седница Социјално-економског савета, као и све досадашње, била продуктивна и да је то прилика да се и поред некада различитих мишљења у оквиру тог тела постигне договор и нађе заједнички језик, јер је свима исти интерес – унапређење услова на тржишту рада, побољшање социјално-економског статуса грађана и права радника. 

 

Министарка Кисић је истакла да је на седници тог тела, поред осталог, разматран извештај Инспектората за рад за 2021. годину, који је у тој години реализовао 63.670 инспекцијских надзора, од којих је нешто више од половине било у области безбедности и здравља на раду.

 

Кисић је додала да је приликом тих инспекцијских надзора утврђено да је 5.200 радника радило у „сивој“ зони, а да је више од 60 одсто њих, након мера инспектора, запослено на неодређено време. „То је и циљ наших надзора, спровођење мера које ће условити повећање ефикасности и безбедности и побољшање услова рада“, навела је Кисић.

 

Проф. др Кисић је захвалила досадашњем председавајућем Социјално-економског савета, председнику Уније послодаваца Србије Милошу Ненезићу на преданом и вредном раду.