Aa

Aa

Новембар 2021

Откривен споменик краљу Петру Првом Карађорђевићу у Суботици

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић и градоначелник Суботице Стеван Бакић открили су данас у Суботици споменик краљу Петру Првом Карађорђевићу, у години у којој се обележава век од смрти једног од најзначајнијих српских владара. 

 

Сарадња на развоју социјално здравствених услуга

Државна секретарка у Министарству за рад,  запошљавање, борачка и социјална питања Душанка Голубовић, поводом 1. децембра – Светског дана борбе против сиде, учествовала је на конференцији под називом „Да ставимо тачку( на неједнакости, на сиду, на пандемије)“.

 

У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражено 278 корисника и 177 запослених

На дан 30.11.2021. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 278 корисника и 177 запослених.

 

„Стварање модерне и поштоване Србије је циљ председника Александра Вучића али и свих нас“

Државна секретарка министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић је на конференцији „Како до достојанственог рада у медијима и одговорног новинарства“ истакла да Министарство даје пуну подршку овом друштвеном дијалогу, који је како је рекла , изузетно важан за достојанствени рад у медијима и одговорно новинарство.

80 година од битке на Кадињачи: Да се не заборави подвиг и жртва палих родољуба

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и изасланик председника Србије Александдра Вучића проф. др Дарија Кисић Тепавчевић предводила је данас државну церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом 80 година од битке на Кадињачи, поручивши да подвиг и жртва палих родољуба на Кадињачи никада не смеју бити заборављени.

У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражено 277 корисника и 181 запослени

На дан 29.11.2021. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 277 корисника и 181 запосленог.

 

Обележавање 80. годишњице oд битке на Кадињачи

Поводом обележавања 80. годишњице oд битке на Кадињачи, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић у име Владе Републике Србије, 29. новембра 2021. године у 11.00 часова, предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања почасти код Спомен-комплекса „Кадињача“ код Ужица.

Kараван „Дигитална експедиција“ допутовао у Рашку

Kараван "Дигитална експедиција", покренут на иницијативу Kабинета председнице Владе Србије, Ане Брнабић, данас је посетио своју петнаесту станицу – Рашку, где су грађани имали прилику да се упознају са електронским јавним услугама које су доступне на сајту еУправе, принципима електронске трговине и основама безбедног коришћења друштвених мрежа, као и осталим погодност