Aa

Aa

Сарадња на развоју социјално здравствених услуга

Сарадња на развоју социјално здравствених услуга

Сарадња на развоју социјално здравствених услуга

Читај ми

Државна секретарка у Министарству за рад,  запошљавање, борачка и социјална питања Душанка Голубовић, поводом 1. децембра – Светског дана борбе против сиде, учествовала је на конференцији под називом „Да ставимо тачку( на неједнакости, на сиду, на пандемије)“.

 

„Када говоримо о борби против сиде не треба да занемаримо, поред здравственог и социјални утицај који она изазива у животу оболелог и његовој околини, те управо у овим сферама и кроз интегрисани приступ треба да успоставимо одговарајуће механизме за деловање и отклањање болести и њених последица“, навела је Голубовић. 

 

Државна секретарка је истакла да ће Министарство за рад,  запошљавање, борачка и социјална питања, у оквиру својих надлежности, дати пуни допринос у том процесу.

 

Како је навела, ова конференција је одлична прилика да све надлежне институције представе све што је до сада урађено у овој области, као и оно што је у плану у наредном периоду, истакавши да је потреба за дијалогом и заједничким приступом, постала додатно изражена, али и отежана, наступањем и трајањем пандемије изазване корона вирусом.

 

Према њеним речима, пандемија је додатно указала на раније препознату потребу блиске и заједничке сарадње министарстава надлежних за здравствену и социјалну заштиту на развоју социјално здравствених услуга којима би се пружио јединствен и свеобухватан одговор на потребе корисника.

 

Голубовић је истакла и да је улога организација цивилног друштва са досадашњим искуствима и анализама, успешно реализованим пројектима, али и препорукама и смерницама за утврђивање новог законодавног оквира који је у припреми, од велике важности.