Aa

Aa

Април 2021

Министарка Кисић Тепавчевић честитала Ускрс

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић честитала је данас патријарху Порфирију, свештенству, монаштву и свим верницима Српске православне цркве предстојећи Ускрс, уз жеље за добро здравље, срећу, мир, напредак и благостање. 

 

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих заражен 191 корисник и 221 запослени

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, присуство вируса Ковид 19 потврђено је код 191 корисника и 221 запосленог.

 

Укупно је излечено 5744 корисника установа социјалне заштите и 2831 запослени у тим установама. 

Министарство увек спремно на дијалог

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања увек је спремно на дијалог, у циљу проналажења заједничких решења, истакла је данас министарка проф. др Дарија Кисић Тепавчевић на дебати „Две деценије социјалног дијалога у Србији“.

 

У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражено је 191 корисник и 222 запослена

На дан 29.4.2021. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 191 корисника и 222 запослена.

 

Кисић Тепавчевић са корисницима Установе за децу и младе „Сремчица“ на манифестацији „Ускршње чаролије“

Поводом предстојећих ускршњих празника, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић присуствовала је манифестацији „Ускршње чаролије“ у Установи за децу и младе „Сремчица“, на којој су корисници представили своје ручне и ликовне радове и учествовали на радионици осликавања ускршњих јаја.

Јавна расправа о Нацрту закона о заштити права корисника услуга привременог смештаја и Предлогу стратегије деинституционализације

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања покренуло је јавне расправе о Нацрту закона о заштити права корисника услуга привременог смештаја у социјалној заштити и о Предлогу стратегије деинституционализације и развоја услуга социјалне заштите у заједници за период од 2021. до 2026. године.