Aa

Aa

Министарство увек спремно на дијалог

Министарство увек спремно на дијалог

Министарство увек спремно на дијалог

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања увек је спремно на дијалог, у циљу проналажења заједничких решења, истакла је данас министарка проф. др Дарија Кисић Тепавчевић на дебати „Две деценије социјалног дијалога у Србији“.

 

Дебату су организовали Фондација Центар за демократију, синдикат УГС Независност и Фондација Фридрих Ебарт.

 

„Дијалог подразумева одређени степен различитости, али са идејом и циљем да се пронађе заједничко решење. Он мора да подразумева разумевање и толеранцију. Дијалог није реторичко испољавање наших вештина, већ способност да слушамо друге, да уважимо друга мишљења и покушамо да дођемо до заједничког решења“, рекла је Кисић Тепавчевић. 

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је додала да је способност комуникације основа сваког демократског друштва и  напретка.

 

Говорећи о условима рада током пандемије Ковид 19, министарка Кисић Тепавчевић је навела да је читав свет морао да се прилагођава новим околностима које је донела пандемија те заразне болести.

 

Како је додала, Министарство се трудило да одговори на све изазове, од којих су неки били рад од куће и питање боловања за оболеле од Ковид 19.

 

Кисић Тепавчевић је навела да је у том циљу Министарство израдило Водич за безбедан и здрав рад од куће, као и да је донело препоруку да сви који су оболели од те болести или имали породичне контакте са зараженима имају 100 одсто надокнаде када је у питању боловање.