Aa

Aa

Кисић Тепавчевић са корисницима Установе за децу и младе „Сремчица“ на манифестацији „Ускршње чаролије“

Кисић Тепавчевић са корисницима Установе за децу и младе „Сремчица“ на манифестацији „Ускршње чаролије“

Кисић Тепавчевић са корисницима Установе за децу и младе „Сремчица“ на манифестацији „Ускршње чаролије“

Читај ми

Поводом предстојећих ускршњих празника, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић присуствовала је манифестацији „Ускршње чаролије“ у Установи за децу и младе „Сремчица“, на којој су корисници представили своје ручне и ликовне радове и учествовали на радионици осликавања ускршњих јаја.

 

Министарка Кисић Тепавчевић изразила је задовољство што је радосне предпразничне тренутке провела са децом и запосленима у овој установи, у којој се, како каже, осећа права породична атмосфера. 

 

„Када видим осмехе на лицима деце и запослених, то заиста иде у прилог томе да сви они заједно функционишу као породица, што представља прави модел понашања којим се овој деци  пружа топлина дома“, навела је Кисић Тепавчевић и истакла да Установа „Сремчица“ представља пример успешног рада и организовања.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић обишла је и Мултисензорни психо – моторички комплекс који се налази у реновираној згради Дечијег павиљона, за чију адаптацију је Министарство определило финансијска средства, а који једини у Србији поседује све потребне инструменте за рад са децом и младима са сметњама у развоју.

 

Министарка је навела да су стручна сензорна помагала веома битна за психо - моторну стимулацију и најоптималнији развој деце и истакла да ће ресорно Министарство и у наредном периоду пружати подршку, не само овој, већ свим установама социјалне заштите.

 

Овом приликом, проф. др Кисић Тепавчевић честитала је свима предстојеће ускршње празнике, са жељом да их проведу, пре свега, у здрављу и срећи.

 

Директора Установе за децу и младе „Сремчица“ Марина Видојевић рекла је да је подршка ресорног Министарства од великог значаја за напредак установе, како за саму бригу корисника, тако и за увођење иновативних метода техника и рада са њима. 

 

„Подршка Министарства и посета министарке Кисић Тепавчевић, пред Ускрс, је веома радостан за наше кориснике. Осликавањем ускршњих јаја показали смо солидарност, љубав и радост и једну топлину дома која је нашим корисницима најпотребнија“, рекла је Видојевић и захвалила министарки на ускршњим поклонима за кориснике установа.

 

Директорка је навела да је један део реновираног Дечијег павиљона комплетно посвећен едукацији и рехабилитацији корисника и да у њему постоје сензорна соба, манипулативна соба, сала за психомоторичку рехабилатацију и хабитацију, окупациона - психомоторичка соба и соба са комбинованом интерактивном продукцијом.