Aa

Aa

Децембар 2019

Унапређење сарадње Министарства и Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са Повереником за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Миланом Мариновићем о досадашњој сарадњи и унапређењу исте.

Министар Ђорђевић са шефицом УНОПС-а Микелом Телатин о сарадњи на оснаживању центара за социјални рад

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са шефицом Канцеларије УН за пројектне услуге Микелом Телатин како би утврдили ток досадашњих активности на пројекту ”Оснаживање центара за социјални рад на територији Републике Србије”, као и временске оквире за наредне кораке. 

 

Појачан инспекцијски надзор током предстојећих празника

Инспекторат за рад ће и током предстојећих новогодишњих и божићних празника,  наставити са вршењем појачаних инспекцијских надзора у угоститељским објектима и објектима у којима се организују прославе  на целој територији Републике Србије.

 

Ђорђевић на представљању Програма “СРБИЈА 2025“

Председник Републике Србије Александар Вучић и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић представили су Програм “СРБИЈА 2025“, на ком су изнели план инвестиционих пројеката за даљи развој Србије у наредних 5 година. 

 

Ђорђевић: Доказ да опозиција нуди само фашизам

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, најстроже је осудио скандалозно фашистичко понашање лидера Двери и једног од лидерa Савеза за Србију, Бошка Обрадовића и чланова његове странке, који су данас у Народној скупштини Републике Србије намерним провокацијама изазвали немире, а затим физички напали посланике СНС-a.

Уручени сертификати студентима Филолошког факултета у Београду

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Стана Божовић и в.д. помоћника министра Нина Митић, доделиле су сертификате студентима Филолошког факултета Универзитета у Београду, који су пружили подршку током Међународне конференције „Жене лидери и одрживи развој – истински равноправне“, која је одржана у Београду. 

Ђорђевић: Решен проблем у вези са исплатом дечијег и родитељског додатка - свима ће бити исплаћен у законском року

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, након што је добио од председника Републике Србије Александра Вучића налог да у што хитнијем року реши проблем у вези са исплатом дечијег и родитељског додатка, истакао да је проблем решен и да ће новац бити на рачунима свих корисника којима то право следује и да је о томе известио председника.

Реновирана Радна јединице Геронтолошког центра Београд – Дом стационар на Карабурми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић свечано је отворио реновирану Радну јединицу Геронтолошког центра Београд – Дом стационар на Карабурми и поручио да је овај дом, који је реновиран и опремљен по највишем стандардима, прави пример како треба да изгледају све установе социјалне заштите у Србији.