Aa

Aa

Уручени сертификати студентима Филолошког факултета у Београду

Уручени сертификати студентима Филолошког факултета у Београду

Уручени сертификати студентима Филолошког факултета у Београду

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Стана Божовић и в.д. помоћника министра Нина Митић, доделиле су сертификате студентима Филолошког факултета Универзитета у Београду, који су пружили подршку током Међународне конференције „Жене лидери и одрживи развој – истински равноправне“, која је одржана у Београду. 

 

„Политика председника Александра Вучића и Владе Републике Србије, на челу са премијерком Аном Брнабић, јесте подршка и оснаживање младих кроз подстицање мере за запошљавање и њихов опстанак у Србији“, истакла је држани секретар Стана Божовић. Божовић је упознала младе са свим мерама које пружају Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Влада Републике Србије, а које се тичу субвенција и подршке младима приликом запошљавања. 

 

Млади студенти су изнели своје планове, као и поруке шта да је од поменутих тема за њих посебно важно,  поштовање послодаваца и начин опхођења приликом запошљавања. 

 

Нина Митић, в.д. помоћника министра навела је важност активног укључивања младих у стварању нових политика приликом запошљавања. Међу младим студенткињама била је и Рускиња Сутугина Марина Владимировна, која студира кинески језик у Београду. 

 

„У Србију сам дошла пре две године и толико сам заволела народ и државу Србију. Ова држава је буквално у мом срцу, у мојој души и хоћу да останем овде до краја свог живота,“ је Марина Владимировна.