Aa

Aa

Ђорђевић на представљању Програма “СРБИЈА 2025“

Ђорђевић на представљању Програма “СРБИЈА 2025“

Ђорђевић на представљању Програма “СРБИЈА 2025“

Читај ми

Председник Републике Србије Александар Вучић и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић представили су Програм “СРБИЈА 2025“, на ком су изнели план инвестиционих пројеката за даљи развој Србије у наредних 5 година. 

 

Председник Александар Вучић нагласио је да Влада Републике Србије улаже значајне напоре у решавању питања економских миграција, и изнео је план да ће до краја  2025. године просечна плата бити 900 еура, а просечна пензија од 430 до 440 еура, што свакако доприноси смањењу економских миграција, превенцији даљег одласка грађана Р. Србије у иностранство, подстицање повратка стручњака из дијаспоре, као и стварање пословног и привредног амбијента за долазак страних стручњака. 

 

„У оквиру Програма “СРБИЈА 2025“ за помоћ младима држава ће издвојити додатно 700 милиона евра“, изјавио је председник Вучић. 

 

Председник Вучић је посебно истакао важност пружања  помоћи младим брачним паровима, којима је како наводи намењено поред свих редовних давања из буџета, 500 милиона евра. Председник је рекао да ће бити издвојено и 200 милиона евра за повећање финансијских давања за новорођену децу, повећање субвенција за вртиће, заштиту и превенцију деце оболеле од аутизма и помоћ мајкама у сваком погледу приликом трудноће и рађања деце и друго. 

 

„Ми смо данас финансијски и економски стабилна земља. Ми смо данас земља у којој је незапосленост испод 10 посто. Први пут једноцифрена незапосленост, у овом тренутку 9,5 посто и континуирано опада“, истакла је председник Владе Републике Србије Ана Брнабић. 

 

Подстицањем већег привредног раста 3,5 до 4 посто, сваки грађани Србије осетио је  побољшање квалитета свог живота, као и онога што може да приушти себи и својој деци, додала је Брнабић. 

 

Представљању Програма “Србија 2025“ присуствовали су министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и његов колегијум.