Aa

Aa

Министар Ђорђевић са шефицом УНОПС-а Микелом Телатин о сарадњи на оснаживању центара за социјални рад

Министар Ђорђевић са шефицом УНОПС-а  Микелом Телатин о сарадњи на оснаживању центара за социјални рад

Министар Ђорђевић са шефицом УНОПС-а Микелом Телатин о сарадњи на оснаживању центара за социјални рад

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са шефицом Канцеларије УН за пројектне услуге Микелом Телатин како би утврдили ток досадашњих активности на пројекту ”Оснаживање центара за социјални рад на територији Републике Србије”, као и временске оквире за наредне кораке. 

 

”Изузетно сам поносан на то што је канцеларија Уједињених Нација за пројектне услуге УНОПС као наш дугогодишњи партнер, препознала наша залагања да обезбедимо квалитетнији систем социјалне заштите и побољшамо услове живота за све становнике Републике Србије”, рекао је министар Ђорђевић.

 

Како је истакао, почетком наредне године планиран је почетак радова и убрзо ће се имплементација спровести на територији целе Републике Србије.

 

Шефица канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге, Микела Телатин истакла је да је велико задовољство сарађивати на пројекту који је у овој мери значајан за грађане и исказала да је досадашња сарадња протицала веома ефикасно са надом да ће се наставити истим темпом и квалитетом.

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања континуирано ради на побољшању квалитета социјалне заштите и условима рада у центрима за социјални рад, један од пројеката који је директно у вези са центрима је управо и ”Оснаживање центара за социјални рад на територији Републике Србије”.  

 

Тренутно се спроводи четврта фаза, која подразумева имплементацију предлога мера за побољшање социјалне заштите, као и инфраструктурне радове у центрима за социјални рад са истим циљем, тачније изградњу нових центара за социјални рад по мери грађана. Ова фаза пројекта се спроводи у партнерству са Канцеларијом Уједињених нација за пројектне услуге - УНОПС.