Октобар 2019

Изградња најмодернијег спортског балона за кориснике Центра за заштиту одојчади, деце и омладине

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са директором Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Зораном Милачићем, како би разговарали о изградњи спортског балона који ће користити око 300 корисникa ове установе, а који ће бити израђен по најмодернијим стандардима и прилагођен њиховим потребама. 

Ђорђевић: Дигитализација важан процес за многе области у надлежности Министарства

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је конференцији „Достојанствени рад у ери дигитализације“, која је одржана у просторијама Савеза самосталних синдиката Србије где је истакао да је дигитализација веома значајан процес за многе области које су у надлежности ресорног министарства.

Наставак сарадње са Саветом Европе у области забране дискриминације

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са генералном директорком Директората за програме при Савету Европе Вереном Тејлор и шефом Мисије Савета Европе у Р. Србији Њ.Е.

Одржана конференција „Безбедан рад – здрава будућност”

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић отворио је конференцију „Безбедан рад – здрава будућност” посвећена Години безбедности и здравља на раду и Европској недељи безбедности и здравља на раду и истакао важност безбедности и здравља на раду, као и изазове на даљем унапређењу ове сложене, мултидисциплинарне и осетљив

Потписан Меморандум о преузимању софтвера у оквиру пројекта „Повећање прилика за запошљавање сезонских радника“

Државни секретар Ненад Нерић, у име министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића, потписао је Меморандум о преузимању софтвера на завршној конференцији пројекта Немачке развојне сарадње "Повећање прилика за запошљавање сезонских радника".

 

Обележена годишњица страдања цивила и војника у логору Велики Међер у Словачкој Републици

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, предводио је државну церемонију поводом годишњице страдања цивила и војника у логору Велики Међер, на коме је сахрањено 5135 српских војника и 312 црногорских војника страдало од августа месеца 1914. до октобра 1918. године.

 

Министар Ђорђевић се састао са угледним експертом из области економије Полом Томпсоном

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се данас са угледним експертом из области економије светског ранга Полом Томпсоном, иначе директором и главним извршним руководиоцем Европске федерације рачуновођа и ревизора, поводом његове посете Републици Србији. 

 

Обележена годишњица страдања цивила и војника на војном гробљу Петржалки у Словачкој Републици

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, предводио је државну церемонију поводом годишњице страдања цивила и војника на војном гробљу Копчани, у Петржалки, на коме је сахрањено 51 лице са подручја бивше Југославије страдало у периоду између 1916. и 1918. године.

 

Ђорђевић и Дачић посетили Сајам Ј=ДНАKИ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је данас сајм Ј=ДНАKИ, заједно са министром спољних послова Ивицом Дачић.
Поред дружења и размене искустава са корисницима министри су присуствовали додели награда у три категорије:

1. Ј=ДНАKИ у инклузивном/иновативном програму